Lunch ari ni.. pulut lemak and rendang ayam ....boss suka daging ayam tu relai2 sikit..so, bior lama sikit ataih dapor..pulut akak kukus..rendam pulut 2 cups about 20 min, then kukus bagi separa empuk dulu, then baru boh santan pekat about 200 ml yg akak dah masakkan dulu ..put 1/2 teaspoon of salt dalam santan tuh..opps, jgn lupa boh daun pandan, bagi wangi pulut puan2 yek!!
Rendang lak, boh cili kering, bawang putih, bawang besar, kunyit hidup, cili hidup, coriander, sebuk jintan....blend suma....gaul ayam and bende yg diblend tadi, then campak dlm poyok....biar sebati dulu...after 10-15 min, baru boh serai yg diketuk, asam keping, daun limau purut, garam and santan..biar la dulu ataih dapor, pi mandi dulu ka, make up2 dulu ka...baru tutup api...
No comments:
Post a Comment